RECEPT
|
Fylld gurka |
|
4 portioner 1 grön gurka Dela gurkan i halvor på längden. Gröp ur kärnorna. Lägg gurkorna i en ugnssäker form. Skiva champinjonerna. Fräs dem i smör. Salta och peppra. Blanda svamp, vitlök, tomater, basilika, potatismjöl, ost och gräddfil. Fyll gurkan med blandningen. Gratinera i mitten av ugnen vid 225 °C, ca 15 minuter. Servera rökt kött eller korv till. Tips! Fylld zucchini eller squash; Dela dem på längden och gröp ur eventuella kärnor och lite av fruktköttet. I övrigt som ovan. |
|
Gurka med vitlöksyoghurt - Tsatsiki |
Du
behöver: 1 liten gurka (eller 1/2 stor) 2 klyftor vitlök 1 tsk salt peppar från kvarnen saften av 1/2 citron 1-2 msk olivolja 5-6 dl yoghurt TILL SERVERING: rostat bröd finklippt dill och rättikor |
-Skala gurkan
och riv den på rivjärnets grövsta sida. Strö på salt och låt stå ca 10 minuter. -Under tiden häller man upp yoghurten i ett filter eller i en silduk så en del av vasslan rinner av. Blanda sedan yoghurten med olja och pressad vitlök. -Häll bort saften från gurkan. Blanda den med yoghurten. Garnera med oliver och klipp över några kvistar dill. |
Alla recept är beräknade för 4 personer om inget annat anges.
|
Rimmad gurka med gräddressing |
||||||||||||||
4 portioner
Dressing:
Skiva gurkan fint och blanda med saltet. |
|
SMAKLIG MÅLTID!